måndag 3 augusti 2009

I dina kläder




Är gräset grönare på andra sidan stängslet?
Är livet verkligen bättre någon annanstans?

Singeltjejen Vicky har allt, ett supertrendigt jobb, bra ekonomi och går på fester med sin häftiga pojkvän. Men hon skulle hellre vilja bo på landet i ett hus med man och barn.
Amber har precis det som Vicky längtar efter, en man, barn, flott hus, barnflicka och bil. Men Amber saknar livet som singel, gå på fester och kunna göra precis vad hon vill. Så hon svarar på Vickys annons om att byta liv för ett tag.

Jag har läst boken ”I dina kläder” av Jane Green. De första 10 sidorna var lite tråkiga att läsa, men sen tog romanen fart och jag läste hela natten. Boken handlar om den engelska singeltjejen Vicky och Amber, amerikansk hemmafru, som byter liv med varandra i några veckor.

Amber får åka till England och uppleva engelsk kultur, arbeta på Vickys arbetsplats, bo i ett vanligt engelsk hus, använda Vickys kläder och vara precis som en vanlig tjej.
Och Vicky åker över till USA och får uppleva ett lyxliv i ett lyxhus med pool och smaka på livet som hemmafru. Riktigt roliga kulturkrockar uppstår, och Vicky ändrar sin uppfattning om livet som gift hemmafru.

Intressant, det skulle vara kul att få byta liv med någon för ett par veckor! Uppleva någon annans kultur!

Undras hur en amerikansk hemmafru bor? Hur bor en desperat hemmafru?
I boken stod att Amber bodde i området Highfield. Undras om det området finns på riktigt?
Kollade i Google Maps. Kan detta vara verklighetens Highfield?


Eller så här?

Oj, detta område ser perfekt ut med perfekta nyklippta gräsmattor och perfekta träd!
Hålla skenet uppe av ett perfekt liv?

Eller kanske bor den desperata hemmafrun så här? Som i tv-serien ”Desperate housewifes".

Kul att kunna se hur det ser ut i verkliga livet med Google Maps med bilder på gatunivå! Nästan som att vara där och se hur det ser ut!

Inga kommentarer: