söndag 23 september 2007

Internationell teckenspråksdag 29 sept 2007

Döva i hela världen ska fira internationell teckenspråksdag lördagen den 29 september 2007. Först ska man demonstrera för teckenspråk, sen blir det olika händelser och tal som har med teckenspråk att göra. Under demonstrationen ska man vara klädd i svart tröja för att visa att man uppmärksammar teckenspråket.

Demonstrationen är på olika platser:

Örebro: Start Järntorget 13.30 och gå till Våghustorget. Tal kl. 14.00 på Våghustorget av Lars-Åke Wikström.
Mer info om Örebro

Göteborg: Järntorget kl. 14.00.
Mer info om Göteborg

Köpenhamn: Nytorv kl. 14.00.
Mer info om Köpenhamn

Här är en video som berättar om den här dagen. Han som kommer först i videon är franske Bruno Moncelle som har gjort den här videon.



Vår egen svenska ordförande Lars-Åke Wikström finns också med här, bläddra fram videon till 13.03, så ser ni honom. Synd bara att han tecknar internationellt teckenspråk i videon och inte svenskt teckenspråk. Jag tycker att han borde ha tecknat svenskt teckenspråk i videon, men nåja...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.s. För er som undrar, så har varje land sitt eget teckenspråk, t.ex Sverige har svenskt teckenspråk, England har engelskt teckenspråk, Spanien har spanskt teckenspråk o s v. Därför är varje lands teckenspråk helt olika varandra.
Internationellt teckenspråk är ungefär som esperanto, ett språk som alla kan använda för att kunna kommunicera med varandra, oberoende av sitt eget modersmål. D.s

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: