Men här är receptet!
Citroncheesecake (50 min, 8 personer)
150 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
250 g philadelphiaost
250 g kesella
1,5 dl florsocker
1 krm salt
2 citroner
3 ägg
24 cm springform
6 passionsfrukter
- Gör smulor av digestivekexen. (ex. i matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och puckla på dem)
- Smält smöret. Blanda i digestivekexen.
- Tryck ut degen i formen.
- Grädda i ugnen i 10 minuter.
- Tvätta citronerna och riv skalet. (ta bara 1 om du inte gillar syrligt. Man ska alltså bara ha rivet skal, inte själva citronen.)
- Sen tar man citronerna och klämmer ur saften från den i en skål.
- Blanda i allt: ost, kesella, florsocker, salt, ägg, rivet citronskal, saft från citronen. Rör ihop till en smet.
- Häll smeten i pajformen.
- Grädda i ugn 30 minuter.
- Låt svalna och servera sen!
Lycka till!
Jag hittade receptet från Aftonbladets matsida.