söndag 13 maj 2007

Recept Cheesecake

I påskas bakade jag en citroncheesecake, jag skrev om det i min påskdagbok. Jag tänkte inte på att lägga upp receptet också... hihi
Men här är receptet!

Citroncheesecake (50 min, 8 personer)
150 g digestivekex
50 g smör

Fyllning:
250 g philadelphiaost
250 g kesella
1,5 dl florsocker
1 krm salt
2 citroner
3 ägg
24 cm springform
6 passionsfrukter

  1. Gör smulor av digestivekexen. (ex. i matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och puckla på dem)
  2. Smält smöret. Blanda i digestivekexen.
  3. Tryck ut degen i formen.
  4. Grädda i ugnen i 10 minuter.
  5. Tvätta citronerna och riv skalet. (ta bara 1 om du inte gillar syrligt. Man ska alltså bara ha rivet skal, inte själva citronen.)
  6. Sen tar man citronerna och klämmer ur saften från den i en skål.
  7. Blanda i allt: ost, kesella, florsocker, salt, ägg, rivet citronskal, saft från citronen. Rör ihop till en smet.
  8. Häll smeten i pajformen.
  9. Grädda i ugn 30 minuter.
  10. Låt svalna och servera sen!
Det stod i receptet att man skulle ha passionsfrukt, men jag hoppade över passionsfrukten, det smakade bra ändå. Jag ska prova med passionsfrukt nästa gång och se hur det smakar. Jag använde en vanlig ugnsform i glas, hade ingen pajform. Det gick bra.
Lycka till!

Jag hittade receptet från
Aftonbladets matsida.